May 26, 2014

Bercuti ke Bandung

Awas : Setiap apa yg di ceritakan di sini sekadar pengalaman aku je. Lain org, lain rasa nye ye tak. Masa ni currency ialah Rp 1,000,000 = RM 294.11 so semua Rp devide 3.4 for RM

Ok. Selamat siang ibu-ibu, bapak-bapak.

Alhamdulillah. berjaya pergi dan balik dengan selamat ke Bandung. Kurang 2 bulan book tiket ke sana. Setelkan passport, baca berpuluh-puluh blog tips n tricks ke bandung dan akhirnya...

terbang!
Ini adalah pengalaman terbang kali ke dua terbang di awan biru dan kali pertama dengan air asia. Alhamdulillah flight tak delay dan kami tak terlambat or tertinggal flight. Naik dekat KLIA2 sgt best. smua benda teratur. Walaupun ni penerbangan kali pertama ke luar negara, everything is going very smoothly.
Jangka masa perjalanan adalah 2hrs 15mins. Flight pukul 6:50am waktu malaysia, tiba dalam 8am lebih waktu bandung. Sbb waktu di sana lewat 1 jam dari kita. Tak dpt di pastikn dengan tepat sbb masa ni terkial2 lagi tgok jam. Masa dalam flight di edarkan satu form kertas keras. Ini di ibaratkan mcm visa kita sementara ada di sana. Kena isi dlm flight tu dgn pen hitam or biru. So, sila prepare siap-siap. Klu tak kecoh dlm flight.

Sebabnya aku pernah baca blog xboleh ambik gambar ms tiba di airport tu (sebelum cop imegresen) so mmg xde sebrang gamb la masa awal-awal tu. Mmg betul pun. ada keluarga dan pasangan bergambar kat situ kena jerkah dengan pengawal. kus semangat. serammm...

Setibanya di situ kena isi borang lagi. kali ni akuan yang kita xde bawak narkoba, keritik atau bahan-bahan berbahaya yg lain. Isi je borang dan beratur untuk cop imegresen. Sebab kitorang mmg xbawak bagasi ape just beg galas sorang satu, lepas cop trus klua jalan kaki. Untuk first timer mcm aku mmg blur jugak la. Tapi klu klua dari aiportu korang nampak kedai Circle K sebelah kanan korang. Terus ke situ dulu. Aku beli teh botol yang famous sgt tu dan suami beli rokok.

My first attempt to this addicted drink. Rp 3000 = RM 0.90
Kat situ tanya dgn cashier mn jalan keluar. die tunjuk arah kata terus je jalan kaki. So, kitorang pun gerak. Memang tak nak ambik taxi airport sbb die akan charge Rp 100,000 = RM 29.41 . Mahal okey! Jalan keluar dlm 5 min je pun nmpak sebelah kanan taxi berderet. Tanya kat situ nk ke Serena Hotel charge brape. Dapatla Rp 60,000 = RM 17.64 . Jimat RM 10 rggt. tapi ada je yg aku kena tipu sepjg di Bandung ni. Satu-satu aku ceritakan nanti.

Kitorang ni, walaupun first timer tapi berani mati tak upah supir pun untuk perjalann. Sebab nak jimat. Rata-rata yang aku survey di blog n fb smua charge Rp 450,000 kalau 2 hari Rp 900,000 = RM 264.70 mahal... So macam lantaklah. Dalam hati naik  je angkutan or ojek. Jadi ms dalam taxi saja la suami sembang dgn taxi tu tyer klu sehari brape..Die kata charge Rp 450,000 sehari. Mintak murah lagi x boleh. So suami xkan la trus nak denial ke apa. Ckp xpelah klu perlukan akan telefon. Like seriusly jgn pernah ckp macam ni ok!! Esok pepagi buta dh tercongok depan hotel. Sebab suami aku lembut hati bagi je lah Rp 30,000 sbb die kata dh tggu setengah jam. Ok sini kerugian RM 8.82 :'(  Kalau deal dgn aku mmg haram aku nak kasi pape. Tapi nasiblh sbb suamiku baik hati sgt.

Dari taxi airport tadi terusla pergi hotel. Masa ni awal lagi dlm pkul 10am waktu Bandung. Masuk hotel dia kata bilik x siap lagi kena tggu skjap. So kitorang jln la kluar ingat nak pergi makan berdekatan je. Jln kaki sudah. Masa tu la jmpe Pak Irwan, taxi lain. Tanya kitorang nak pergi mana. Sembang-sembang so die buat penawaran Rp 300,00 sehari sampai malam. Oh gembiranya ok!

Tempat pertama kami pergi ke Poko. Ni Pak Irwan yang bawak sbb die kata sini murah. Peniaga dekat Pasar Baru pun mmg ambik kain dekat sini. Aku ingatkan poko ni mcm kilang ke ape. skali rumah orang mcm di buat gudang. kecik je tmpat tu dan ada sbuah je. Nak pergi bukan main jauh lagi. Tapi berbaloi sngat. Semua kain pasang dekat situ harga Rp 110,000 = RM 32.35 Banyak nya kain sampai rasa tenggelam dlm tu. Telekung pun ada yang cantik sekali dgn beg. Cantik-cantik. Kita cuma tinggal pilih je mana yg kain elok. Aku byk ambil kain cotton sbb lembut dan sejuk. Kain sulam pun banyak.




Pastu pegi makan dekat Restoren Belacan

Kedai 2 tingkat, dekorasi cantik

Inilah ikan Gurame Terbang

1/2 ekor ayam masak cili
Ikan Gurame tu nmpak je kecik. tapi sbnrnye saiz 2 tapak tangan orang dewasa. Ada ambik tempe tapi lupa tangkap gambar.

Lepastu kitorang jalan ke Cihampelas. Enjoy gambar. boring dah menaip.


































Seterusnya.. Next entry :)

















54 comments:

chepy car said...

Bandung Tour package On September,October,November & Desember

Bandung Tour Pakej Murah !!

1). Budget pakej
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 1
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

www.chepycar.com

Ayunk Hayukka said...

Salam tuan/puan semohga senantiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk bandung city tour . Bagi sesiapa tuan/puan yg nak ada trip ke bandung dan membutuhkan kereta untuk transportasi selama di bandung boleh sahaja PM saya atau wassap :+6289619522797 Dijamin kami bagi harga yg berbaloi & service yg terbaek (insha allah) mohon maap bila ada ayat yg kurang berkenan TERIMAKASIH :)

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon banyak,tp yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG .. jom jom gi bandung murah jer !!!

Ayunk Hayukka said...

Salam tuan/puan semohga senantiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk bandung city tour . Bagi sesiapa tuan/puan yg nak ada trip ke bandung dan membutuhkan kereta untuk transportasi selama di bandung boleh sahaja PM saya atau wassap :+6289619522797 Dijamin kami bagi harga yg berbaloi & service yg terbaek (insha allah) mohon maap bila ada ayat yg kurang berkenan TERIMAKASIH :)

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon banyak,tp yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG .. jom jom gi bandung murah jer !!!

Ayunk Hayukka said...

Salam sejahtera tuan/puan semohga semua senantiasa di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakata dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh sahaja PM atau WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG (insha allah) jom jom gi bandung murah jer TERIMAKASIH :)

Ayunk Hayukka said...

Salam sejahtera tuan/puan semohga semua senantiasa di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakata dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh sahaja PM atau WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG (insha allah) jom jom gi bandung murah jer TERIMAKASIH :)

Rental Elf Penginapan Bandung said...

Carian Kereta sewa pelancongan/Transport Bajet di Bandung
MPV (7 seater) : Rp. 400.000 (+/- RM 140)
Van (12 - 19 Seater ) : Rp.850.000 (+/- RM 297)

Petrol/Minyak : dalam Bandar Rp. 100.000 (+/- RM 35)
Luar Bandar Rp. 150.000 (+/- RM 52)

Hub : WA/SMS/Call : +6281802015555 | +6288809498991 | +6285860091092
Email : everyholiday.bdg@gmail.com

Kami berkhidmat Pakej Pelancongan murah + Tiket Pelancongan (Kereta+Petrol+Hotel+Makan+Tiket,etc ALL-IN)
Berfikir kereta luxurious ( Hiace & Hyundai H1 ) Call Nombor diatas

Rental Elf Penginapan Bandung said...

Carian Kereta sewa pelancongan/Transport Bajet di Bandung
MPV (7 seater) : Rp. 400.000 (+/- RM 140)
Van (12 - 19 Seater ) : Rp.850.000 (+/- RM 297)

Petrol/Minyak : dalam Bandar Rp. 100.000 (+/- RM 35)
Luar Bandar Rp. 150.000 (+/- RM 52)

Hub : WA/SMS/Call : +6281802015555 | +6288809498991 | +6285860091092
Email : everyholiday.bdg@gmail.com

Kami berkhidmat Pakej Pelancongan murah + Tiket Pelancongan (Kereta+Petrol+Hotel+Makan+Tiket,etc ALL-IN)
Berfikir kereta luxurious ( Hiace & Hyundai H1 ) Call Nombor diatas

dvilla_ Homestay said...

Chepy Car Tour & Travel Bandung
Dijamin Termurah & Berquality Se bandung!!

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

Promo Terbaru !!!
Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
>>Termasuk :

>Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
>hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

> Contoh Itinerary Tour
Seperti:

-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food

Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafe
Hatga pakej yang kami tawar kan

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Emai :tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com
Whatsapp : +6283821529157

Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager
Owner Rose Villa Guest House

~MaMa RX SToRYMoRY~ said...

Rindukan ole-ole bandung???
Pre order bagelen @ brownies kartika sari atau brownies amanda
Whatsapp ina 0192633431

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 1
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

Group yang sudah kami layani :)
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
Emai : tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager
Owner Rose Villa Guest House

everyday's holiday said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.
Looking for Minibus/Van/Car Hire/Rental for traveling in Bandung? We provide various type of transport from 7 seater up to 19 seater in BUDGET.

MPV (7 seater) : Rp 400K/day (Our fleet are Avanza, Livina, APV)
VAN (12-19 seater) : Rp 850K/day (Our fleet are Hiace, Isuzu Elf)
Price including Car/Van Hire and driver fee. Hiring period is 24 hour (in same date). No overtime charge. This is NOT 12 or 18 hours hiring period like other companies.

For Petrol we use PAY AS YOU USE system means you only pay as far as you go according to petrol meter on dashboard. It keeps your travel budget in control. FYI, for whole day traveling it won't be that much around Rp 50-100K. For toll road and parking follow the price on the road. Ask us for detail.

Booking and question (We speak fluent english)
WhatsApp / Text / iMessage / Call
+62 818 0201 5555 & +62 821 15161817 / +62 858 600 91092
PIN BB : 76BEF43F | 7E5B1279
email :everyholiday.bdg@gmail.com

We do also airport pick up and transfer services.
Bandung's Airport for MPV Rp 250K & VAN Rp 400K
Jakarta's Airport for MPV Rp 800K & VAN Rp 1.400K

We provide budget hotel booking, attraction ticket, meals etc while traveling in Bandung. Feel free to ask us for travel consultation for time-efficiency schedule with your group. It's free... Call us now!
[link text][1] [1]: http://rentalelfmurahbandung.blogspot.com/
Terima Kasih

bercuti murah kat bandung said...

sallam akak / abang :)

info nya bagus sangat....mohon tengok sekejap info nya lain nya dan tips menarik serata tempat- tempat menarik lain nya kat bandar bandung yang belum pernah terpublikasi kan :)

nasihah bali said...

Assalam, pakej Bandung, Medan, Korea sila whatssap saya 0175367426 -insyirah- terima kasih

pakej cuti murah said...

untuk dapatkan harga murah ke bandung boleh email ke pakejcutimurah@gmail.com ataw wassap +60167172962

Rajawali Rent Car said...

Assakamualaikum.... blog yang sangat berguna,
mau ikut info sikit... Bingung cari sewa kereta untuk pelancongan dan percutian di Bandung ? sila kunjungi rajawalirc.blogspot.com
terima kasih

Rajawali Rent Car said...

Assalamualaikum.... Tuan dan Puan cari sewa
kereta di Bandung 2-5 orang pakai kereta new
avanza terbaru tengok rajawalirc.blogspot.com
atau call/sms/WA +62 888 0949 8991 / +62 858
600 91092
terima kasih
Wassalam
Dhanny

maria javedh said...

Assalamualaykum,

Banyak juga tempat-tempat yang menarik di bandung sebab ingat hanya untuk shopping aje yang Mai tak berapa minat...

Best juga baca blog finas. Esok nak pi bandung..tu yang baca semua blog pi bandung..tq3 share info yang berguna...

Jejalan la ke blog mai ek boleh share-share pasal percutian...mariajaved.blogspot.com atau miraclevitaminsupplement.com


diekha permana said...

Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. dika ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan (Company Name :diekha tour)
Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

Anda boleh melawat beberapa tempat menarik di Bandung dengan menggunakan perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

Bandung Sewa Kereta membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

Kereta Taip Daily/14 jam
Suzuki APV ( 7seat )

Toyota Avanza ( 6seat )

Toyota Innova ( 7seat )

KIA Pregio ( 10seat ) Rm

Isuzu Elf ( 11-15 tempat duduk )

Isuzu Elf Long 16 tempat duduk

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.



Email: diekha38@gmail.com;
phone +whats app: +6281 320 627 412
Fb. : diekha38@gmail.com / pusing pusing bandoeng

diekha permana said...

Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

salam ... terimakasih banyak banyak sudah sudi memberikan ruang kosong untuk promote pengkhidmatan transport saya di blog yang best sangat ini

Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. dika ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan
(Company Name : diekha tour)
Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

Anda boleh melawat beberapa tempat menarik di Bandung dengan menggunakan perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

diekha tour membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

Kereta Taip Daily/14 jam

Suzuki APV ( 7seat )
Toyota Avanza ( 6seat )
Toyota Innova ( 7seat )
KIA Pregio ( 10seat )
Isuzu Elf ( 11-15 seat )
Isuzu Elf Long ( 16 seat )

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.



Email: diekha38@gmail.com;
phone +whats app: +6281 320 627 412
Fb. : diekha38@gmail.com / pusing pusing bandoeng

bercuti murah kat bandung said...


Salam,
Jom pegi bandung 235rm per person for 4day 3 night (included hotel and transport*

Tentative Program
Day1
*Tiba kat Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch & Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*depasion factory outlet kain potong
*Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,
Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

Day3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*rumah kain sulam kat taman kopo
* cibaduyut-shoes and jacket leather original
*factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

Day4
*check out hotel
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*paris van java shopping mall
*Airport transfer


Term and condition
*included transportation for 4day3night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*rate is not included entrance fee
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*rate 6 pax~235rm per person
kalau 4 pax~275rm per person
kalau 2pax~395rm per person
*not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

contact kami untuk sebarang pertanyaan di :
whatsapp +62 838 2178 9103
email : icanyorke@yahoo.com
bandung-indah.blogspot.com
Bandung Amanah Tour & Transport

Bobby Rachman said...

Assalamualaikum .. tuan / puan ikut share harga bercuti ke bandung kyrantrans/Sewa Kereta Murah Bandung Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel di Jakarta/Bandung, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, Sila anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, Driver kita akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..Call;+628131276300;+6281573307300;WA+6281809692300.email;kyrantrans@gmail.com.JOM GI BANDUNG HARGA BOLEH KURANG...

Apiew Ridhwan said...

Assalamualaikum ..
jom bercuti ke bandung bersama ABIM TRANSPORT
murah jer... ( cheap price )

harge transport / 14 hour from 8am To 10 pm
*include:
-Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Suzuki APV ( 7seat ) RM 120

Toyota Avanza ( 6seat ) RM 120

daihatsu luxio (7seat ) RM 120

Toyota Innova ( 7seat ) RM 150

KIA Pregio (10seat) RM 160

Isuzu Elf (10-15 seat) RM 205

Isuzu Elf Long (16-19seat) RM 260

*service insya allah memuaskan
*Your comfort is our priority

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu
*maklumat penerbangan:
*No talipon
*nama hotel (di mana tuan/puan tinggal di Bandung.)

Jika tuan/puan mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui
*e-mel -abimtourandrentcar@yahoo.co.id
*sms/ call -+6285722806555
*whatsapp -+6287722411941 (fast response)
-konsultasi percuma

adrianiku said...

1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 420.000 / RM 120/ USD 34
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> BANDUNG CITY & SHOPPING TOUR ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 430.000 / 138 RM / USD 35
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> CITY TOUR + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

PAKET MURAH "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 525.000 / 169 RM/USD 42
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> CITY TOUR + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 800.000 / 258 RM / USD 64
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
email : adrianiku@gmail.com
info & package : info@kya-travel.com
blog transport : http://sopirdibandung.blogspot.com/
blog apartment :http://kya-apartment-bandung.blogspot.com
Website : www.kya-travel.com
PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
cp : aulia

bercuti murah kat bandung said...

Salam..trip bajet ke bandung!
Jom pegi bandung only RM235 per person for 4day 3 night (*included hotel and transport)

Tentative Program
Day1
*Tiba kat Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch & Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*D'fashion factory outlet kain potong
*Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,
Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

Day3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*rumah kain sulam kat taman kopo
* cibaduyut-shoes and jacket leather original
*factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

Day4
*check out hotel
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*paris van java shopping mall
*Airport transfer

Hotel facilities:
-Aircond
-Free Hot spot / wifi
-TV cable
-Free Breakfast Buffet
-Hot & cold water
-Free parking

* room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast

transport facilities:
* bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
* include petrol / minyak
* include parkir
* include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu

*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

Service insya allah memuaskan
Your comfort is our priority


Term and condition :
*included transportation for 4day3night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*rate is not included entrance fee
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*rate 6 pax ~ 235rm per person
kalau 4 pax ~ 275rm per person
kalau 2pax ~ 395rm per person
*not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

sila contact jika ada sebarang pertanyaan di :
email : touramanahbandung@yahoo.com
call : +62 88 12057848
whatsapp +62 838 2178 9103
bandung-indah.blogspo*.com
fb page : Bandung Amanah Tours & Transport

chepy car said...

hepy Car Tour & Travel Bandung

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

Promo Terbaru !!!
Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
>>Termasuk :

>Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
>hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

> Contoh Itinerary Tour
Seperti:

-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food

Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafe
Hatga pakej yang kami tawar kan

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Emai :tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com
Whatsapp : +6283821529157

Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager

chepy car said...

hepy Car Tour & Travel Bandung

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

Promo Terbaru !!!
Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
>>Termasuk :

>Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
>hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

> Contoh Itinerary Tour
Seperti:

-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food

Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafe
Hatga pakej yang kami tawar kan

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Emai :tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com
Whatsapp : +6283821529157

Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager

chepy car said...

hepy Car Tour & Travel Bandung

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

Promo Terbaru !!!
Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
>>Termasuk :

>Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
>hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

> Contoh Itinerary Tour
Seperti:

-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food

Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafe
Hatga pakej yang kami tawar kan

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Emai :tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com
Whatsapp : +6283821529157

Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager

diekha permana said...

salam ...
terimakasih banyak banyak sudah sudi memberikan ruang kosong untuk promote pengkhidmatan transport saya di blog yang best sangat ini

Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. dika ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

Company Name : diekha tour
Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv , Coster & Bas.

new promo ...
minimum 6pax

pakej 3 day 2 night

RM 175 / pax
- 2 night in hotel 3 star with
breakfast n swiming pool
- 3 day transport

pakej 4 day 3 night

RM 235
- 3 night in hotel 3 star with
breakfast n swiming pool
- 4 day transport


Tentative Program
Day1
-welcome to Bandung
-rumah kain sulam (pesona)
-Pasar Baru trade center
-Lunch & Check in Hotel
-rumah tas (branded hand bag
quality)
-Toko Tiga ( Branded Jeans )
-D'fashion kedai kain potong
terbesar kat bandung
-Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit
For Men, The Stamp,Terminal
Tas,dan The Secret )
-Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
-kawah putih crater/trans studio
indor themes park
-cibaduyut-shoes and jacket
leather original
-factory outlet dago street area
or spa

Day3
-after breakfast
-check out hotel
-mencari belah yg belum dibeli
-Oleh-oleh Bandung (cake Lapis,
Brownies, Kartika Sari and Amanda)
-bali heaven factory outlet
-Airport transfer


Email: diekha38@gmail.com
phone +whats app: +6281 320 627 412
Fb. : diekha38@gmail.com / pusing pusing bandoeng

diekha permana said...

salam ...
terimakasih banyak banyak sudah sudi memberikan ruang kosong untuk promote pengkhidmatan transport saya di blog yang best sangat ini

Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. dika ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

Company Name : diekha tour
Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv , Coster & Bas.

new promo ...
minimum 6pax

pakej 3 day 2 night

RM 175 / pax
- 2 night in hotel 3 star with
breakfast n swiming pool
- 3 day transport

pakej 4 day 3 night

RM 235
- 3 night in hotel 3 star with
breakfast n swiming pool
- 4 day transport


Tentative Program
Day1
-welcome to Bandung
-rumah kain sulam (pesona)
-Pasar Baru trade center
-Lunch & Check in Hotel
-rumah tas (branded hand bag
quality)
-Toko Tiga ( Branded Jeans )
-D'fashion kedai kain potong
terbesar kat bandung
-Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit
For Men, The Stamp,Terminal
Tas,dan The Secret )
-Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
-kawah putih crater/trans studio
indor themes park
-cibaduyut-shoes and jacket
leather original
-factory outlet dago street area
or spa

Day3
-after breakfast
-check out hotel
-mencari belah yg belum dibeli
-Oleh-oleh Bandung (cake Lapis,
Brownies, Kartika Sari and Amanda)
-bali heaven factory outlet
-Airport transfer


Email: diekha38@gmail.com
phone +whats app: +6281 320 627 412
Fb. : diekha38@gmail.com / pusing pusing bandoeng

Dj holiday bandung said...

Assalamualaikum
Kepada saudar2ku yang Ada di Malaysia & Singapura,kami Djbandung holiday menyediakan Hotel dan transport untuk Tour Bandung & Jakarta dengan harga yang menarik...
Kami sudah 8 tahun bergerak dibidang Tour & Travel dibandung&Jakarta,insya Allah semua tamu yang kami layani semua Puas dan terus merekomendasi ke kawan2nya..alhamdulilah.
Transport yang kami miliki ada;
-Toyota Avanza 6 seater (IDR 430K,MYR125,SGD50)
-Suzuki Apv 6 seater(IDR 425K,MYR130,SGD55)
-Daihatsu Luxio 6 seater(IDR425K,MYR130,SGD55)
-Toyota Inova 6 seater(IDR500K,MYR155,SGD60)
-Kia Pregio 8 seater (IDR600K,MYR180,SGD75)
-Isuzu elf short 10 seater(IDR700,MYR220,SGD85)
-Isuzu Elf long 15 seater(IDR900k,MYR275,SGD100)
Include Driver,petrol,Toll&parking.
Bus short 27 & 30 seater
Bus long 40 & 50 seater
Dengan harga yang menarik dan boleh dibincang..
Informasi & booking
Call/whatsapp :+6281321703409
Email/facebook: mr_dadan2009@yahoo.com

Tempat2 menarik dibandung:
-Vulcano gunung Tangkuban perahu
-floating Market Lembang
-sariater hot spring water
-strawberry farm
-kampung Gajah Wonderland
-Trans studio Bandung
-Culture Show angklung Udjo
-Kawah Putih
-situ patengan lake
-Tea plantation
-Dusun Bambu
Etc

Restaurant / tempat makan yang menarik dibandung
-Kampung Daun Resort,gallery&cafe
-Stone cafe
-Restaurant Mang engking
-Dapur sangkuriang Sundanese food
-Kedai belacan
-Kampiun Bistro
-Simpangraya padang Food
-food curt 1001 menu
-Sederhana padang food
Etc

Tempat shoping menarik dibandung
-Rumah mode factory outlet
-Grande fashion gallery
-Polo Ralfh Lauren
-Nike factory store
-The Heritage Factory Outlet
-Summit Factory Outlet
-The secret factory outlet
-Pasarbaru Trade centre
-D fashion Textile &Tailor
-Rumah Kain
-Toko 3 original jeans centre
-Cibaduyut leather centre.
- Terminal Tas & Rumah Tas
Etc
















Pelancong yang sudah kami layani
















Assalamualaikum
Kepada saudar2ku yang Ada di Malaysia & Singapura,kami Djbandung holiday menyediakan Hotel dan transport untuk Tour Bandung & Jakarta dengan harga yang menarik...
Kami sudah 8 tahun bergerak dibidang Tour & Travel dibandung&Jakarta,insya Allah semua tamu yang kami layani semua Puas dan terus merekomendasi ke kawan2nya..alhamdulilah.
Transport yang kami miliki ada;
-Toyota Avanza 6 seater (IDR 430K,MYR125,SGD50)
-Suzuki Apv 6 seater(IDR 425K,MYR130,SGD55)
-Daihatsu Luxio 6 seater(IDR425K,MYR130,SGD55)
-Toyota Inova 6 seater(IDR500K,MYR155,SGD60)
-Kia Pregio 8 seater (IDR600K,MYR180,SGD75)
-Isuzu elf short 10 seater(IDR700,MYR220,SGD85)
-Isuzu Elf long 15 seater(IDR900k,MYR275,SGD100)
Include Driver,petrol,Toll&parking.
Bus short 27 & 30 seater
Bus long 40 & 50 seater
Dengan harga yang menarik dan boleh dibincang..
Informasi & booking
Call/whatsapp :+6281321703409
Email/facebook: mr_dadan2009@yahoo.com

Tempat2 menarik dibandung:
-Vulcano gunung Tangkuban perahu
-floating Market Lembang
-sariater hot spring water
-strawberry farm
-kampung Gajah Wonderland
-Trans studio Bandung
-Culture Show angklung Udjo
-Kawah Putih
-situ patengan lake
-Tea plantation
-Dusun Bambu
Etc

Restaurant / tempat makan yang menarik dibandung
-Kampung Daun Resort,gallery&cafe
-Stone cafe
-Restaurant Mang engking
-Dapur sangkuriang Sundanese food
-Kedai belacan
-Kampiun Bistro
-Simpangraya padang Food
-food curt 1001 menu
-Sederhana padang food
Etc

Tempat shoping menarik dibandung
-Rumah mode factory outlet
-Grande fashion gallery
-Polo Ralfh Lauren
-Nike factory store
-The Heritage Factory Outlet
-Summit Factory Outlet
-The secret factory outlet
-Pasarbaru Trade centre
-D fashion Textile &Tailor
-Rumah Kain
-Toko 3 original jeans centre
-Cibaduyut leather centre.
- Terminal Tas & Rumah Tas
Etc
















Pelancong yang sudah kami

Baladewa Tour said...

Assalamualaikum dan salam sejahterasemua....

Jom ramai-ramai jalan-jalan & shoping di Kota Bandung

Utk Harga Pakage Bandung City Tour 3 hari 2 malam utk 6 org keatas
Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (zodiak 2 star)
RM180 /per pax boking 20 pax free 1pax

1 day : Bandung City Tour (Shooping)
2 day : Bandung City - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
3 day : Bandung City Tour (Shooping

Untuk Harga Pakage Bandung City Tour 4 hari 3 malam utk 6 org keatas
Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (zodiak hotel 2 star)
RM220 / per pax boking 20 pax free 1pax

1 day : Bandung City Tour (Shoping)
2 day : Bandung City Tour - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
3 day : Bandung City Tour (Shooping)
4 day : Bandung City Tour (Shooping)
** Jika mahu ke Trans Studio Bandung juga boleh

Program Free & Easy
Kunjungi web kami
Www.tourmalaysiabandung.com
Www.baladewatour.com
W.a. +6282216910022
+6281251200062
lieder : Agus Priyo Utomo

Baladewa Tour said...

Assalamualaikum dan salam sejahterasemua....

Jom ramai-ramai jalan-jalan & shoping di Kota Bandung Indonesia

Pakage untuk 6 orang keatas

Utk Harga Pakage Bandung City Tour 3 hari 2 malam utk 6 org keatas
Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (Hyper InnHotel)
RM180 / seorang

1 day : Bandung City Tour (Shooping)
2 day : Bandung City - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
3 day : Bandung City Tour (Shooping

Untuk Harga Pakage Bandung City Tour 4 hari 3 malam utk 6 org keatas
Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (Hyper InnHotel)
RM220 / seorang

1 day : Bandung City Tour (Shoping)
2 day : Bandung City Tour - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
3 day : Bandung City Tour (Shooping)
4 day : Bandung City Tour (Shooping)
** Jika mahu ke Trans Studio Bandung juga boleh

Program Free & Easy
Kunjungi web kami
Www.tourmalaysiabandung.com
Www.baladewatour.com
W.a. +6282216910022
+6281251200062

kusuma wirya said...

Blognya cantik ya.
Mohon izinkan saye promo sikit untuk sewa kereta murah bandung.
Harga hanye 400 rb sudah bisa pusing2 bandung.
Salam kami : wiryarentcar

Ayunk bandoeng said...

Salam sejahtera tuan/puan semohga senantiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 or
E-MEL: ayunk.hayukka@gmail.com
FB:ayung bandoeng (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap AYUNG BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

Firman Juliansyah said...

Sedare dan sedari sekalian. Kiteorang nak menawarkan paket pelancongan ke Kota Bandung Indonesia. Kiteorang dah sediakan paket lengkap seperti Transport, Hotel, Tour Guide Malaysia, Tiket wisata dan sebagainya. Kiteorang pasti bagi harga yanh spesial dekat korang dan juga layanan yang memuaskan. Korang boleh contact kiteorang di Zigra Wisata . Via Info@zigra.co.id atau korang juga boleh whatsapp kiteorang ni nombor dia +6282154050790. Jangan lupa, korang klik www. Zigra.co.id for more info.

Firman Juliansyah said...

Sedare dan sedari sekalian. Kiteorang nak menawarkan paket pelancongan ke Kota Bandung Indonesia. Kiteorang dah sediakan paket lengkap seperti Transport, Hotel, Tour Guide Malaysia, Tiket wisata dan sebagainya. Kiteorang pasti bagi harga yanh spesial dekat korang dan juga layanan yang memuaskan. Korang boleh contact kiteorang di Zigra Wisata . Via Info@zigra.co.id atau korang juga boleh whatsapp kiteorang ni nombor dia +6282154050790. Jangan lupa, korang klik www. Zigra.co.id for more info.

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 1
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

Group yang sudah kami layani :)
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
Emai : tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager
Owner Rose Villa Guest House

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 1
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

Group yang sudah kami layani :)
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
Emai : tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager
Owner Rose Villa Guest House

audi rizqy said...


Salam. Izin promosi ya gan. Terima kasih
OKEYPROFITS meningkatkan taraf hidup masyarakat.

Daftar Disini

Atau Copy Paste URL ini
http://okeyprofits.com/register.php?ref=wijayaprofit

Referensi
APLIKASI

Gabung jadi referral saya. Bonus 20% untuk anda.
Masuk 1 Juta menjadi Rp. 1.200.000
UPLINE
0812 6996 2117

Fajar Suharyadi said...

Salam tuan puan nak ikut promote, jom gi bandung Bj tour sediakan perkhidmatan transport d bandung,dengan driver jujur,kemas berpengalaman bj tour menyedikan kereta dari 2 seat sampai bas 60 seat,bj bagi list keretanya
Honda jazz: 2 seat
Avanza : 5 seat
Suzuki apv : 6 seat
Luxio : 6 seat
Elf coster: 11 seat
Elf long: 15 seat
Bas kecil:24seat- 30 seat
Bas besar: 47 seat-60seat
Bj pun menawarkan tentative perjalanan sebagai berikut:
Bandung utara: gunung tangkuban parahu
-sari ater hotspring
- ladang tea
- floating market lembang
- jalan setiabudi ( factory
Outlet rumah mode dan
Fashion world
Bandung selatan: kawah putih
-ladang tea
-situ patenggang
-cibaduyut ( tempat barang
Kulit)
Bandar bandung:- trans studio
- pasar baru
-toko3( tempat jeans)
- jalan riau tempat factory
Outlet(The secret,oasis,the
Summit,haritage,passion,
Terminal tas dll)
- jalan dago factory outlet
(Nike,polo ralph lauren,
Grande,blossom,donatelo
Glow,episode dll)
-jalan cihampelas
- Cihampelas walk
- kedai" superhero
(Spidermen,batman,
Rambo dll)
Jom gi bandung melawat dan shoping" d bandung,intenairy anda yang tentukan.
Jika ingin menggunakan jasa perkhidmatan transport dari Bj tour sila hubungi
Contact: call or whats app +6281320307849
Email : Bj.fajar@gmail.com
Terima kasih semoga bermanfaat

Budget Tour Bukittinggi Padang Shopping Embroidery said...

Assalamualaikum kepada semua Percutian ke Bukittinggi Padang Saya Mukhlis Tourist Guide Kat Bukittinggi Padang,
Bukittinggi Merupakan Destinasi Percutian Yang menarik untuk dikunjungi selain View yg cantik, makan sedap dan tempat Shopping Embroidery banyak pilihan dan penduduknya Muslim senang untuk cari makan
Saya Mukhlis Driver cum Guide kat Bukittinggi bagi Tuan, Puan, abg,Akk yg nak datang Bukittinggi tapi belum ade contact untuk uruskan kat Bukittinggi insyallah saya boleh bantu uruskan sebaik mungkin sesuai dgn apa yg di minta. Dan bagi yang nak sewa Transportasi Kereta Innova, Van Pregio,Bas ,Bukittinggi bandar kecil sejuk makan sedap, tempat Shopping kain sulam banyak dari yg murah, menengah, Quality dan bagus buat bisness jual balik maupun nak pakai sendiri. Sila datang Bukittinggi nanti saya akan bw kat home industry kain sulam baik yg nak beli sehelai atau pun borong. Saya utamakan Quality bukan Quantity sila call Whatsapp +628197513210 or +6281268422608 untuk buat tempahan
Dan saya Mukhlis Budget Tours Bukittinggi Padang Tidak mengatas namakan Travel Agent Manapun untuk Promote saya punya khidmad, 
Dan saya ucapkan banyak terima kasih pada Blog ini atas share Percutian dengan adanya blog ni boleh berbagi Informasi dan khidmat

Wassalam 
Mukhlis Budget Tours Bukittinggi Padang

Ahmad Alifa said...

Salam akak and abang

Nak minta izin iklan sikit yee,,peace.

sapa orang yang nak gi bandung murah bolehlah try pakej jimat ay murah jer RM229 per person for 4day3night

(rate termasuk 3 bilik room 3star hotel-swiming pool and tengah banda loxcation,FULL transport, and buffeet breakfast) MURAH GILLLER KEHHHH!! (confirm)

Programnye free and easy jer ya akak sila nak pegi mana sahaja kat bandung

contoh butiran perjalanan

firstday (shopping day)
>Bandung airport or train station Bandung banda
>Pasar Baru membeli belah
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet At Jalan Riau and dago

seconday (explore north bandung)
>Gunung Tangkuban Parahu
>floating market
>sariater Hot Spring
>kampung daun restaurant / dusun bambu
>wisata naik kuda
>Strawberry and tea park
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre

thirdday (explore north bandung)
>kawah putih crater
>trans studio indoor themes park
>rengganis crater
>situ pattenggang lake / paris van java shopping mall / cihampelas street / ciwalk shopping mall
>rumah kain sulam taman kopo / rumah kain sulam dan telekung pesona
>cibaduyut-shoes and jacket leather original


lastday (sayonara Bandung)
>check out hotel
>memberli oleh2 bandung
>Airport transfer

Term and condition
*rate included sewa kereta andriver also petrol and parking semasa 4day tuh guna kereta yang selesa yee full acon
*rate included 3 room king bed size/twin hotel 3star with swimming pool andbuffet breakfast
>rate 6 pax~229rm per person
>rate 4 pax~269rm per person
>rate 2pax~389rm per person
>semua driver kat company kami adalah moslem so tak payah risau lahhh

>tempahan by whatapps +62 895 2608 0498 (ahmad faturrahman) or
email alifabandungtour@gmail.com

trimakasih dan selamat berjumpa kat bandung,,,,, peace and love

bimo mekarwangi said...

PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Perkenalkan kami dari Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insya Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan mesra akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer at 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

Rate per Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Include : minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada Extra Charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada Extra Charge jika nak melawat ke Lembang & Tangkuban Perahu.

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

Call/ Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
email : bimomekarwangi@gmail.com
Facebook page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

trans459 bandung said...

Assalamualaikum tuan/puan Ijin iklan sikit , kami dari trans459bandung.com, nak menawarkan pakej hotel and transport kat bandung dan Jakarta .
Sila compare dengan company lain jer!!!!

Contac
whats app: +62 853 222 30 787
by email. : trans459bandung@gmail.com
website. : www.trans459bandung.com

hanya 273rm per person semasa 4day 3night (included 3 room TEBU HOTEL *** bukan hotel kat pelosok ya tapi kat town , breakfast, and transport yang canteq dan selesa) PRICES START FROM

1. 6 person 273rm
2. 4 person 340rm
3. 2 person 454rm

Baladewa Tour said...

Tour Bandung ting...tong...ting...tong...
4D3N tentatif itinerary :
‪#‎Day‬ 1 - Welcome to Bandung, Kedai terdekat dari Airport. Rumah Kain Pesona atau D'Fashion (anda boleh tempah kain), go to Jeans Branded dan Original “Toko Tiga” outlet, get Lunch, Factory Outlet The Summit, Heritage, Parfume refill, Dinner, check in hotel.

#Day 2 – Breakfast at Hotel, go to kawah putih, ladang teh, lunch , Cibaduyut Barang kulit (Beg, Kasut, Jacket, etc) return to bandung, dinner, back to hotel.

#Day 3 – Breakfast at Hotel, go to Pasar Baru trade center, Lunch, Factory Outet at Jl Cihampelas area, Dago Area Grande, Jet Set, Episode, Blossom, Pollo tshirt, Anak Kecil Outlet, Rumah Tas, The Secret, Dinner, back to Hotel.

#Day 4 – Breakfast at hotel, Kek khas Bandung di Kartika Sari (Pisang cheese etc) & Amanda Brownies, Repeat trip (optional) and proceed to airport, Thank you.
-------------------------------
** itinerary akan kami tukar ikut detail flight anda.
- Untuk maklumat lanjut percutian ke Bandung, sila hubungi baladewatour
WhatsApp : +6282216910022

agi said...

Best nya bercuti

lawat juga www.gieholiday.cm

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 1
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

Group yang sudah kami layani :)
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
Emai : tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager
Owner Rose Villa Guest House

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 1
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

Group yang sudah kami layani :)
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
Emai : tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager
Owner Rose Villa Guest House

trans459 bandung said...

Assalamualaikum , kami dari trans459bandung.com, nak menawarkan pakej hotel and transport kat bandung dan Jakarta .
Sila compare dengan company lain jer!!!!

PRICES START FROM : RM196

4day 3night (included TEBU HOTEL *** bukan hotel kat pelosok ya tapi kat town , breakfast, and transport yang canteq dan selesa)
1. 6 person. RM315
2. 4 person RM400
3. 2 person RM499

Contac
whats app : +62 853 222 30 787
email . : trans459bandung@gmail.com
website . : www.trans459bandung.com

Bimo Mekarwangi Tour said...

PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Mohon maaf jika mengganggu Blog Anda

Perkenalkan kami dari Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insya Allah, driver & tour guide kami yang profesional santun, peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer 2015... Joom tempah transport murah kat Bandung jer.

Rate per Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova (7 seat) / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)
*Include : minyak, parking fee, tol, driver fee, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps sahaja.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
Email : bimomekarwangi@gmail.com
Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

bandung tour said...

Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6285318686464 atau
E-MEL : tourbandung0805@gmail.com (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..
dan di bawah ini adalah promotion rate kereta untuk (bandung tour)

Rate Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 540.000 or RM 157

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 640.000 or RM 182

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 840.000 or RM 242

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)
*Include : kereta,supir,minyak, parking & tol

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap MARIKA BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

Regard

(Mas wahyu) marika bandoeng

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp, Email dan kunjungi blog sahaja dekat
( http://ww.dhanitourbandung.blogspot.com )
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..