October 8, 2013

Aku bosan kerja and berhenti kerja

Hi... dear blog, i miss you... Thank you.

Aku berhenti kerja lagi. But this time, agak lama jugak aku kerja kat sekolah tu since aku suka budak-budak and im actually a boss in my own class. Best kerja cikgu. Aku suka layan anak-anak kecil yg tak tahu lagi dunia ni perit dia macammana. Well, u will learn someday.

Sebenarnya aku macam dah putus asa nak kerja. Aku tak tau kerja apa yang aku suka, yang akan buat aku bertahan for years. Aku takut nk pergi interview sebab aku tak boleh fluently speaking. Berada dalam negara sendiri tapi terdesak nak berbahasa inggeris. I don't know why my country treat me like this. Kalau bukak jobstreet plak kebanyakkan kerja prefer chinese or at least speak Mandarin. Bukan salah diorang, i know they had to fight with government to survive jugak kan. 

Aku rasa macam nak apply study oversea. Aku macam lantaklah aku fail atau study half way, sebab benda sebenar yang aku nak ialah gain opportunity utk mantapkan bahasa inggeris aku. Aku rasa walaupun aku pergi, tak dapat bawak balik sijil, tapi by that time aku boleh guna sijil degree aku untuk interview kerja yang lebih bagus dan lebih best sebab aku time tu dah fluent speaking. kan? Omaigod. Nampak tak betapa terdesak aku sekarang?

Jadi macammana.. nak apply ke? atau tunggu dapat kerja dengan syeera tu than fly away. Aku muda lagi, mama abah pun kuat lagi, i mean kalau aku duduk jauh pun, diorang masih boleh terima dan aku pun tak perlu bimbang sangat hal kesihatan diorang kec kalau emergency tapi harap takdela kan. So, caner ni? tunggulah lepas konvo nanti akan fikir balik.

I is sad :(

No comments: